Στεγανωτικά - Υγρομόνωση
Μονωτικά
Συγκολλητικά πλακιδίων
Ετοιμοι Σοβαδες / Υλικά δόμησης
Μονωτικές ταινίες
Αποστατικά
Μεμβράνες Σκεπών

ROMYPLAST μεμβράνη πολυαιθυλενίου - βουτυλίου


Οι μεμβράνες επισκευής ROMYPLAST  AW (παντός καιρού) είναι πολύ ισχυρές μεμβράνες ψυχρής συγκόλλησης οι οποίες κατασκευάζονται από ένα ισχυρό φιλμ πολυαιθυλενίου και κόλλα από ασφαλτικό καουτσούκ. Τα κατεργάζεται κανείς χωρίς την χρήση φλόγας προπανίου ή θερμού αέρα. Η κόλλα ασφαλτικού καουτσούκ στεγανοποιεί με πίεση της μεμβράνης διά χειρός στο υπάρχον υπόστρωμα. Οι επισκευαστικές μεμβράνες ROMYPLAST AW  τοποθετούνται λόγω της μεγάλης ευκαμψίας τους σε δύσκολα σημεία εφαρμογής. Οι επισκευαστικές μεμβράνες λειτουργούν ως φραγμοί ατμών, αδιαπέραστες από νερά, με αντοχή στις αντίξοες καιρικές συνθήκες και στην UV ακτινοβολία. Η κάτω αυτοκόλλητη πλευρά προστατεύεται με σιλικονούχο χαρτί.

Προτερήματα προϊόντος :

- τοποθετείται παντού
- απλή τεχνική τοποθέτηση εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα
- η κατεργασία του είναι απλή
- καθαρή και αντιρρυπαντική τεχνική τοποθέτησης
- άμεση ενέργεια στεγανοποίησης
- χωρίς ειδικά εργαλεία εφαρμογής
- ομοιόμορφη στεγανοποίηση χώρου
- υπόλοιπα στάδια εργασιών αρχίζουν αμέσως
- αυτοστεγανοποιεί σε περίπτωση μικρών αμηχών
- δεν χρειάζεται ζέσταμα ή στέγνωμα
- υψηλή αντίσταση στην διάτρηση
- ανθεκτικό στην UV ακτινοβολία

Σημεία εφαρμογής :

Ιδανική για στεγανοποιήσεις από μικρές επιφάνειες εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες :

- αρμοί και ρωγμές
- στέγες γκαράζ, γυάλινες σκεπές και θερμοκήπια
- υδρορροές σκεπών, καρφιά κ.τ.λ.
– μεταλλικές κατασκευές
- σκέπαστρα στεγών
- μπαλκόνια
- σημεία επαφής σκεπής – τοίχου
- Container
- σκέπαστρα
Οι επισκευαστικές μεμβράνες ROMYPLAST  AW τοποθετούνται είτε σε νεόδμητα σπίτια είτε σε ανακαινίσεις σπιτιών.

Τεχνικά στοιχεία :

Πάχος 1,5mm DIN EN 1849 – 1
Μήκος 20m  
Φάρδος μεγ. 1000mm  
Χρώμα επιφάνειας μαύρο  
Βάρος επιφάνειας περ. 1,5kg/m2  
Κατηγορία υλικού Β2 κανονικά φλέγον DIN 4102
Θερμοκρασία εφαρμογής
(θερμοκρασία δομικού τεμαχίου)
- 10 °C έως +35 °C  
Σημείο τήξης >95 °C DIN 52011
Συμπεριφορά κάμψης ψύχους εύκαμπτο ακόμη και σε θερμοκρασίες
μικρότερες των -30 °C
DIN 52123
Μέγιστη δύναμη έλξης >200 Ν DIN EN 12311 – 1
Διαπερατότητα νερού αδιαπέραστο DIN EN 1928

Οδηγίες εφαρμογής :

Υπέδαφος :
Οι επισκευαστικές μεμβράνες ROMYPLAST  AW μπορούν να τοποθετηθούν σχεδόν σε όλες τις στέρεες επιφάνειες. Το υπέδαφος πρέπει να είναι καθαρό, λείο, ανθεκτικό, ελεύθερο από μικροαντικείμενα, σκόνη, λιπώδεις ουσίες, χιόνι, πάχνη κ.α. καθώς, επίσης, και στεγνό. Απομακρύνουμε τα αιχμηρά και κοφτερά σημεία από τις επιφάνειες. Πριν την επίστρωση του ασταριού σφραγίζουμε όλες τις τρύπες, τα κενά σημεία και τις τρύπες στα σημεία επαφής τοίχου / πλάκας.
Ιδανική συγκόλληση επιτυγχάνεται, όταν η επιφάνεια επαφής επιστρωθεί με το δικό μας ειδικό πολυαστάρι.

Προεπίστρωση :
Με εξαίρεση την κατεργασία στα συνθετικά υλικά εργαζόμαστε γενικά με το ειδικό πολυαστάρι που διαθέτουμε. Όταν παρουσιάζεται υγρασία που η αιτία της βρίσκεται στη πίσω πλευρά ενός τοίχου, τότε πρέπει καταρχάς να επαλείψουμε το σημείο με μία στεγανοποιητική λάσπη. Πριν την επάλειψη του ασταριού πρέπει αυτή η λάσπη να έχει στεγνώσει εντελώς. Σε πολύ πορώδεις επιφάνειες (π.χ. πορώδες μπετόν) ακολουθεί μια δεύτερη επάλειψη με το πολυαστάρι μας. Σε συνθετικές επιφάνειες δεν χρειάζεται αστάρισμα. Πρέπει, όμως, να προσέξουμε ότι τόσο σε μεταλλικές, όσο και σε συνθετικές επιφάνειες δεν πρέπει να υπάρχουν κατάλοιπα ή ουσίες που επηρεάζουν την πρόσφυση. Η προεπάλειψη με αστάρι πρέπει να στεγνώσει εντελώς. Συγκολλούμε την ίδια μέρα. Πριν την συγκόλληση της στεγανοποιητικής μεμβράνης ελέγχουμε αν το πολυαστάρι έχει στεγνώσει παντελώς, δηλαδή το πολυαστάρι δεν πρέπει με επαφή να αποχρωματίζεται και να ελέγχουμε αν υφίσταται ικανοποιητική πρόσφυση με την επιφάνεια στρώσης του. Για τον σκοπό αυτόν κόβουμε μια μικρή λωρίδα της στεγανοποιητικής μεμβράνης και την συγκολλούμε επάνω στο πολυαστάρι. Την πιέζουμε και προσπαθούμε να την αποκολλήσουμε. Εάν στην περίπτωση αυτή αποκολληθεί περισσότερο από το 50% της μάζας του ασταριού από την φέρουσα επιφάνεια, δεν έχουμε ακόμη την ενδεδειγμένη πρόσφυση. Για μια σωστή συγκόλληση της μεμβράνης χρειάζεται, λοιπόν, περισσότερος χρόνος. Μια ικανοποιητική συγκόλληση είναι δεδομένη, όταν χρειάζεται δύναμη για να αποκολληθεί η μεμβράνη από το υπόστρωμα.

Κατεργασία :
Το αστάρι επαλείφεται σε στεγνό υπέδαφος. Μετά το στέγνωμα συγκολλούμε την επισκευαστική μεμβράνη παντός καιρού (ελάχιστη θερμοκρασία εφαρμογής έως -10 °C) με 10εκ. φάρδος επικάλυψης από μεμβράνη σε μεμβράνη. Γι΄ αυτό απομακρύνουμε αρχικά το προστατευτικό σιλικονούχο χαρτί της επικαθήμενης μεμβράνης μόνο 10εκ., για να την φιξάρουμε επάνω στην προηγούμενη. Κατόπιν, αφαιρούμε το υπόλοιπο προστατευτικό σιλικονούχο χαρτί πιέζοντας ταυτόχρονα την μεμβράνη για συγκόλληση, έτσι ώστε να αποφύγουμε την δημιουργία φουσκώματος ή σχηματισμού πτηχών της μεμβράνης. Εδώ πρέπει, λοιπόν, να προσέξουμε για σταθερή πρόσφυση της μεμβράνης στο υπέδαφος. Για τον λόγο αυτόν χρησιμοποιούμε έναν χειροκίνητο ρολλό. Πιέζουμε με τον ρολλό ειδικά τα σημεία επαφής της μεμβράνης. Στα σημεία τελειώματος της μεμβράνης, για να αποφύγουμε την διείσδυση υδάτων κάτω από την επιφάνειά της, σκεπάζουμε την άκρη της μεμβράνης με ασφαλτική μάζα. Στα σημεία διασταύρωσης της μεμβράνης με άλλη μεμβράνη πρέπει το κομμάτι της μεμβράνης που βρίσκεται επάνω από την άλλη και την υπερκαλύπτει να αφαιρεθεί. Επιφάνειες που κυκλοφορούν πεζοί ή οχήματα είναι κατεργάσιμες με ROMYPLAST AW, μόνο σε περίπτωση που ληφθούν μέτρα προστασίας της μεμβράνης. Προσοχή στις καιρικές συνθήκες κατεργασίας της μεμβράνης ROΜYPLAST AW.

Στοιχεία εφαρμογής

Χρόνος κατεργασίας 10m2 ανά άτομο / ώρα
Απαραίτητο προσωπικό 2 άτομα
Τρόπος προσφοράς προαστάρισμα / σύστημα αυτοσυγκόλλησης
Επόμενο στάδιο πιέζουμε δυνατά ειδικά στα σημεία υπερκάλυψης 2 μεμβρανών
Θερμοκρασίες κατεργασίας από - 10 °C

Αποθήκευση :
Δεν απομακρύνουμε τα ρολλά από την συσκευασία τους πριν την εφαρμογή τους. Δεν ψύχουμε τα ρολλά, δεν τα εκθέτουμε σε ήλιο, ούτε τα διατηρούμε για μεγάλο χρονικό διάστημα σε ζεστό περιβάλλον. Προστατεύουμε τα ρολλά από κάθε κακοκαιρία (βροχή, πάχνη, υγρασία). Τα ρολλά ως επί το πλείστον τα αποθηκεύουμε όρθια.
  
Προσοχή! Ειδική αναφορά :
Τα προαναφερόμενα στοιχεία απορρέουν από τις καλύτερες γνώσεις τής πρόσφατης τεχνικής. Παρέχονται, όμως, χωρίς εγγύηση για αλάνθαστη κατεργασία τού προϊόντος μας. Τα δεδομένα βασίζονται στα αποτελέσματα τής πράξης και στους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν στις εγκαταστάσεις τού παραγωγού, είναι, όμως, χωρίς δέσμευση και χωρίς εξασφάλιση των αναφερομένων ιδιοτήτων στην έννοια τής BGH απονομής δικαίου. Μια δικαστική εξασφάλιση ορισμένης ιδιότητας ή ικανότητα για έναν συγκεκριμένο σκοπό εφαρμογής δεν μπορεί να προκύψει από τα δεδομένα στοιχεία. Συμπληρωματικά στοιχεία των συνεργατών μας είναι μόνο συστάσεις που και γι΄ αυτές δεν μπορούν να αναλάβουν ευθύνες. Εξαιτίας των πολλαπλών δυνατοτήτων εφαρμογής τού προϊόντος συνιστούμε πριν από κάθε χρήση να προβαίνετε οι ίδιοι σε έναν βασικό έλεγχο καταλληλότητας των προϊόντων που χρησιμοποιούνται πριν από την κατεργασία  τους ή την παραπέρα χρήση τους. Τα δεδομένα στοιχεία μάς παρέχονται χωρίς καμία δέσμευση, γι΄ αυτό δεν αναλαμβάνουμε και καμία εγγύηση για την ορθότητά τους. Εξ΄ αιτίας αυτού, αποκλείουμε την δέσμευση που προκύπτει από μια πιθανώς ασύμβατη κατεργασία που απορρέι από την πληροφορία κάποιου συνεργάτη μας. Αυτό το τεχνικό φυλλάδιο αντικαθιστά όλες τις προηγούμενες εκδόσεις και ισχύει μέχρι νεωτέρας έκδοσης ή μέχρι 31.12.2009.

Περισσότερα για [ Στεγανωτικά-Υγρομόνωση ]
Newsletter


9ο Χλμ. Ε.Ο. Θεσ/νίκης - Αθηνών
Τ.Κ. 54014, Θεσσαλονίκη Τ.Θ. 50895
Τηλ. : 2310795362, Φαξ: 2310795363
E-mail : [email protected]